de stoel

Hij viel op, de eerste keer al dat ze hem zag…leuke blauwe designstoel, jaren 60 schatte ze in, maar met design kan je je vergissen en zou jaren 30 ook kunnen. Speelstoel was de gedachte hij had alle mogelijkheden, maar het bezoekje had niets speels, was meer vriendschappelijk zakelijk zelfs.
Toch kon ze het niet laten voordat ze wegging.

“Leuke Stoel”
” ja he…god we hebben hem al zo lang, past eigenlijk helemaal niet bij het interieur, maar konden hem toen goedkoop op de kop tikken, is van een of andere bekende designer maar vraag niet wie. Tja het blijft een leuk ding, zit heerlijk en…heeft iets speels”

De woorden heeft iets speels kwamen er net iets te ondeugend uit…of was dat de wens van de gedachte, ach wilde fantasieën…loslaten hup!

Toch was de stoel het eerste wat onderweg voor een nieuw huisbezoekje opkwam…natuurlijk prikkelde de eigenaar, dit soort dingen staan nooit alleen, maar de gekke blauwe stoel met vreemde openingen en uitsparingen op plekken waar je ze niet verwacht deed de gedachtengang rond gaan. Eenmaal binnen kon ze het ook niet laten te zeggen ” ik duik niet op de bank, maar in die volgens jou speelse stoel als je het niet erg vind” Leek het zo, of keek hij haar enigzins uitdagend aan toen hij zei ” Doe wat je niet laten kunt maar wees gewaarschuwd, hij zit verleidelijk lekker”
Terwijl hij de koffie liet doorlopen kon ze het alleen maar beamen, degene die de stoel ontworpen had, moest wel over een mooie dirty mind bezitten of bezeten hebben. elke inham kon juist benut worden voor benen en hoofd, heerlijk wijdbeens achteruit en…
” Ja…toen we hem kochten, kocht ik hem eigenlijk in de hoop dat mijn vrouw er net zo in achteruit zou gaan liggen”
weggezonken in gedachten schrok ze op toen hij sneller als verwacht met de koffie de kamer in kwam.
“Blijf vooral liggen….kijk” zei hij toen hij tussen haar benen knielde “hij heeft gewoon de juiste vorm voor de ideale speelstoel”
Veel is er niet meer gezegd, het was totaal niet de bedoeling…het was de stoel, die godvergeten zalige stoel , zo’n stoel die nooit meer dezelfde zal zijn.

Advertenties