Ware_ik

“ jij staat voor mij als mysterieus, erotisch, gedistingeerd pervers”

 

Heel wat woorden voor de man die het deugdelijke leventje van een toen

 

( en zo nu en dan nog steeds) naïef huismoedertje omver gooide.

 

Waarschijnlijk ook niet hetgeen wat de meeste zullen zien als ze haar voobij zien gaan.

 

Verworven vrijheden werden voorzichtig genuttigd, maar niets haalde dat in haar omhoog wat hij wist te bewerkstelligen. Of het nu de stem was, de gesprekken, zijn openheid, het ( voor haar ) ruige leventje wat hij in haar ogen leed.

 

Het stormde, mindmovers deed zijn werk en dingen als de trappen van de oude kerk op Vestaplein

4 in

Rotterdam, waar iedere trede zijn eigen leven ging leiden, de oude filmlamp en ventilator hun werk deden en de handen op de badkamermuur in de oude kerk zochten naar houvast terwijl het vocht van water en lichaam zich met elkaar vermengden.

Het meegaan in de Megane, etentje in hotel New York waar ze zich voor het eerst zo ongeremd voelde dat ze het gevoel had haar tijd te verdoen ,met de salade parelhoen, maar gewoon een ding wilde…………Hem voelen, desnoods hier bord en kopjes van de tafel, lak aan de omstanders…..gelukkig was het Kralingse bos dichtbij en viel de regen op het juiste moment met bakken uit de lucht.

 

Het waren onstuimige tijden, waar ze zo van genoot dat ze straalde als ze thuiskwam en haar lief straalde dan mee, genietend van haar genot.

 

In de loop der tijd werd lust vriendschap, veranderde zijn leven en daarmee de vorm van contact, maar gevoel blijft en spanning hangt er altijd.

 

Terwijl zij voor zichzelf dezelfde vrouw is gebleven die ze is, hooguit ontdaan van haar harde laag, de kern blootgevend, is ze in zijn ogen veranderd en toch weer niet.

 

Hij kan genieten van haar bezoekjes als er vrienden zijn , haar beschaafde gedistingeerde gedrag. Z’n vrienden zich af zien vragen wat zo’n stille vrouw, bijna muurbloem in zijn kringetje doet en dan denken je moest eens weten.

 

Knipoog, zachte fluistering in het oor, nog steeds kippenvel en licht hunkerend gevoel naar boven halend.

 

Als hij hem nog had zou ze zo weer opgaan in de meeslepende beat van St Germain en meegaan in zijn Megane.

Advertenties